Toastmasters District PRM-kandidaat

De laatste DECM* van dit Toastmasters jaar is achter de rug en het nieuws is bekend gemaakt: de Selectiecommissie* steunt mijn kandidatuur voor de rol van District PRM voor het jaar 2021-2022 dat op 1 juli begint.

Voor degenen die niet bekend zijn met al deze termen en rollen: District PRM betekent Public Relations Manager van het district.

En het district (in ons geval is dat nr. 59 met België, Luxemburg, Monaco, Frankrijk en Nederland) is de vrijwilligersorganisatie die de ontwikkeling van Toastmasters-clubs in een groot deel van de wereld ondersteunt.

De eerste stap is gezet, maar er wacht nog een belangrijke tweede: de uiteindelijke keuze tussen de geselecteerde kandidaten wordt gemaakt door een stemming tijdens de algemene vergadering van het district (District Council Meeting) waar elke club twee stemmen heeft, die van de vp-education en die van de president. De volgende vindt voor ons begin mei plaats.

Tot de datum van de stemming ben ik nu in de gelegenheid om iets bijzonders te oefenen: ‘campagne voeren’. Des te interessanter omdat het volstrekt nieuw voor me is.

Ik voel me in de digitale wereld als een vis in het water, ik zwem dagelijks rond in de wereld van websites en ik werk samen met de communicatieafdelingen van mijn klanten om te voorzien in hun behoeften die me vertrouwd zijn. SEO *, publieksmeting, natuurlijke verwijzingen en de ontwikkeling van merkzichtbaarheid behoren tot mijn sterke punten.

Ik ben ervan overtuigd dat de inzet van deze kennis in de rol van PRM ten behoeve van een meer gerichte en nog effectievere publiekscommunicatie in het district bijzonder grote voordelen kan opleveren. Maar voordat ik mijn punt met feiten en resultaten kan bewijzen, moet ik eerst worden gekozen.

Een serieuze uitdaging. Des te interessanter omdat ik de kunst van het campagnevoeren nog moet leren.

Na de blijdschap over mijn nominatie is het tijd om aan deze nieuwe uitdaging te werken. Als een politicus een paar minuten bij dit bericht zou blijven hangen, zou hij of zij ongetwijfeld glimlachen. Maar ik neem het heel serieus. Uit respect voor de wereld van Toastmasters waar ik al veel aan te danken heb. Omdat ik er het meest van leer als ik er mijn hart en energie in steek. En omdat het me de beste kans geeft om de uitdaging die daarop volgt aan te gaan: een jaar als PRM. Ik geef toe dat ik die uitdaging heel graag wil aangaan.

Ik zal met de tag ” PRM 2021 Campaign ” een hele reeks berichten publiceren waarmee mensen mijn ontwikkelpad, mijn twijfels en mijn vorderingen kunnen volgen tot het moment van de ‘DCM’.

Ik hoop op dit pad steun, ideeën, ontmoetingen en levenslessen te vinden en hopelijk ook … succes!

Ik kijk er naar uit,

1 gedachte over “Toastmasters District PRM-kandidaat”

  1. Hello Pascal. Very tight and lucid text. Tell me. Is this the basis for a speech ? There a couple of very minor modifications to your English (nothing that will impact your message). Tell me how I can best accompany you. Wishing you lots of luck and success in this exciting event.

Reacties zijn gesloten.