PRM2021 : Mijn 2e campagnebericht

Beste District Council leden, Club Presidenten en Vice-Presidenten Educatie

Ik ben Pascal VILAREM, CC, ALB

Ik ben jullie kandidaat voor de rol van Public Relations Manager in het komende Toastmasters jaar.

En ik heb jullie stem nodig tijdens de District Council vergadering deze zaterdag.

Waarom zouden jullie mij steunen?

Mijn Toastmastersreis heeft ertoe geleid dat ik veel verschillende rollen op clubniveau heb vervuld: President, Vice-President Educatie en Vice-President Public Relations.

Ik ben ook Area Director en Divisie Director geweest, waarbij ik eraan bijgedragen heb dat onze divisie F twee keer de onderscheiding ‘President Distinguished’ heeft gekregen.

Tijdens mijn bestuursperiode heb ik geholpen de zwakke clubs in Montpellier te redden en een club in Toulon op te zetten.

Op districtsniveau heb ik de rol van Parliamentarian en van Administration Manager vervuld en dit jaar die van Tech- en IT-Manager. Hierdoor heb ik van binnenuit ervaring opgedaan als lid van het kernteam waardoor ik een goed beeld heb van wat het kernteam met daarbinnen de Public Relations Manager kan bereiken.

Beroepshalve werk ik al 20 jaar in de IT en digitale communicatie. Ik heb samengewerkt met grote bedrijven, overheidsinstanties en zelfs ministeries om hen te helpen bij het implementeren van hun digitale strategieën. Ik heb ook grote projecten geleid om websites te herstructureren met behulp van technische kennis, productie van content en creatieve innovatie.

Ik wil deze uitgebreide ervaring meebrengen naar ons district en onze clubs en ze helpen om al onze systemen beter met de wereld te laten communiceren.

In feite ben ik daar dit jaar al mee begonnen door te werken aan projecten die te maken hebben met de websites district59.org, toastmasters.nl en toastmasters.fr  en door nieuwe websites te bouwen, zoals die van conference.district59.org.

Wat is mijn visie voor ons district en voor onze clubs?

Na deze COVID-periode moten we echt onze clubs versterken en nieuwe leden werven…

Dat betekent dat we veel verder moeten gaan in onze digitale communicatie. Toastmasters als merk moet veel zichtbaarder zijn: bovenaan de eerste pagina van Google staan op de zoektermen ‘spreken in het openbaar’, ‘leiderschap’ en ‘welsprekenheid’ in onze landen en in de plaatsen waar we Toastmastersclubs hebben. Mensen die ons online zoeken moeten ons gemakkelijk kunnen vinden.

Op dezelfde manier moeten we onze aanwezigheid op de sociale media waar we nieuwe leden kunnen aantrekken versterken: LinkedIn, Twitter, Reddit, Meetup…

Om dit voor elkaar te krijgen, stel ik voor om een coherente PR-strategie in te voeren voor het hele district, die het resultaat moet zijn van gezamenlijke besluitvorming. De Vice-Presidenten Public Relations van onze club hebben training nodig. En ik kan deze beide klussen klaren.

Het is ook belangrijk dat het merk Toastmasters aantrekkelijker wordt: onze naam moet geassocieerd worden met vaardigheden en een vriendelijke atmosfeer…en dat betekent dat we een ‘buzz’ moeten creëren: leuke uitdagingen voor clubs die viraal gaan op sociale media!

Ben je er klaar voor om onze public relations op te schalen en te versnellen? Stem deze zaterdag 8 mei tijdens onze DCM op mij, Pascal Vilarem, voor de rol van Public Relations Manager!

Pascal VILAREM